niedziela, 1 lutego 2015

Sałatka grecka

Po wczorajszym obżarstwie stwierdziłam, że czas na jedną z moich ulubionych sałatek z ostrzejszym smakiem fety. Szczególnie polecam na kolację jako źródło wielu witamin :) Z pewnością urozmaici również niejeden obiad lub spotkanie z przyjaciółmi.




Składniki:

1 główka sałaty lodowej
1 opakowanie sera feta
3 pomidory
pół długiego ogórka szklarniowego
mała cebula czerwona
6 łyżek oliwy
bazylia

Sałatę pokroić na małe kawałki, ogórek w półplasterki, pomidory sparzyć i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w półksiężyce, ser w kostkę. Polać oliwą i dodać bazylię. Jeśli lubicie możecie dodać oliwki.
Przepysznie smakuje z pieczywem czosnkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz